19.10
2023

Tänavused jõulumargid on inspireeritud muinasjutulisest pühadeajast

Ehkki jõuludeni on jäänud veel mõni kuu, andis Omniva täna välja uued jõulumargid, mis on inspireeritud pühademaagiast, imedest ja heategudest.

„Aastate jooksul on Eesti kunstnikud loonud palju eriilmelisi jõulumarke. Ka tänavused pühademargid on hinge soojendavad ja kaunid,“ ütles Omniva juhatuse esimees Mart Mägi.

Jõulumarkide autor, eesti kunstnik Catherine Zarip, on loonud võluvad tegelased, kes äratavad muinasjutulise jõuluaja ellu, aitavad jagada meie lähedastele ja tuttavatele jõulurõõmu ning luua erilise ja meeldejääva pühademeeleolu.

Zarip on illustreerinud kümneid lasteraamatuid, õpikuid ja töövihikuid ning kujundanud sadu raamatuid. Ta on pälvinud kahel korral auhinna Tallinna Illustratsioonitriennaalil ja kümnel korral "5 kauneimat Eesti lasteraamatut" konkursil. Tema kunst on värske ja elegantne ning samas vaoshoitud, detailirikas ja lihtne.

Eesti piires saadetavad jõulusoovid jõuavad kohale linnumargiga (hind 1,30) ning piiriüleste pühadetervituste saatmiseks mõeldud marki (hind 2,60) kaunistab tänavu jänes. Lisaks on valikus marginelik jänese ja põhjapõdraga, mille kogumaksumus on 5,20 eurot. “Marginelik on mugav lahendus neile, kel sõpru nii Eestis kui ka välismaal – võõrsile saates saab ümbrikule kohe kaks marki lisada,” soovitas Mägi. Nimelt maksab eestisisene kiri 1,30 eurot ehk täpselt kaks korda vähem kui maksab välismaale saadetav kiri.

Vaatamata kirjamahtude langustrendile, on jõulukaartide saatmine jätkuvalt populaarne. „Pühade ajal soovivad füüsilist kirja või kaarti saata ka paljud sellised inimesed, kes muul ajal seda ei tee,” rääkis Mart Mägi.

“Hea meel on ka selle üle, et vanemad õpetavad lastele ja lastelastele, kuidas postmargiga kirja saatmine käib. Olgu kiri mõeldud parimale sõbrale, vanavanematele, võõrsil elavale sugulasele või jõuluvanale – heade soovide paberile kirjutamine vajab pühendumist ning näitab kirja saajale, et temast hoolitakse,” tõdes ta. Seega soovitame jõulumargid ja muu vajalik aegsasti valmis varuda, et kaardi saatmise tipphooajal kõik pühadesoovid kenasti lähedasteni jõuaks,’’ lisas Mägi.

Jõulumargid ja esimese päeva ümbrikud on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva templid on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.

Jõulumargid on trükitud trükikojas Vaba Maa, siseriikliku tariifiga linnumarki on trükitud 350 000, rahvusvahelise tariifiga jänesemarki 100 000 ning jänese ja põhjapõdraga marginelikut 30 000.

Esimesed taasiseseisvunud Eestis trükitud postmargid ilmusid 1992. aasta jõuludeks. Sellest ajast on jõulumargid ilmunud Eestis igal aastal.

Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616