Omniva uudised

26.01
2024

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 postmark nüüd müügil

Tänasest on Omniva postkontorites, postipunktides ja e-poes müügil käesoleva aasta Euroopa kultuuripealinnale Tartule pühendatud postmark. Postmargi kujundas Triin Heimann.

Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul on postmark sümboolne, aga tore viis tähistada olulisi sündmusi, mis eestlastele korda lähevad ja mille üle uhked oleme. “Kultuuripealinnaks on käesoleval aastal küll Tartu, kuid Tartu 2024 postmarke saavad osta ja sellega kirju ning kaarte saata kõik inimesed üle Eesti – ka see on omamoodi võimalus olla osa kultuuripealinna tegevustest.” 
 
Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et Tartu 2024 postmargi välja andmine on tähenduslik sündmus. "See, et me praegusel kiirustaval ajal saame veel rääkida postmarkidest ja klassikalisest postiteenusest, on ehe näide ellujäämise kunstidest, mis on ka meie kultuuripealinna juhtmõte. Kultuuripealinna aastale pühendatud postmark on toredaks abiliseks tartlaste ja meie külaliste heade mõtete jõudmisele üle maailma," lisas linnapea. 
 
Postmark on riigisiseseks kasutamiseks ja maksab 1.30. Kokku trükitakse kultuuriaasta postmarke 50 000 ning koos margiga jõuab müügile ka esimese päeva ümbrik. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris. 
 
Margi kujundajat Triin Heimanni inspireeris postmargi loomisel käesoleva aasta kultuuripealinna väga omanäoline visuaalne keel, milles on tema sõnul omavahel kokku põimitud ajaloolisi ja kaasaegseid elemente. “Margi kujundamisel pidasin silmas, et tulemuses väljenduks Tartu ja Lõuna-Eesti rikkalik ja omapärane kultuur. Selle visuaali muudavad elavaks ja mänguliseks erinevad templimärgid, mis väljendavad omapärasust, jätkusuutlikkust, ärksameelsust ja koosloovust. Erksad värvid annavad edasi elamusi ja eripäraseid keskkondi.”

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616