10.06
2024

Omniva kontsern saavutas vastutustundliku ettevõtluse indeksis hõbetaseme

Omniva pälvis selleaastasel vastutustundliku ettevõtluse indeksi mõõdikus keskmise ja suuremate ettevõtete arvestuses hõbetaseme. Riikliku logistikaettevõtte jaoks on tulemus märkimisväärne, kuna esimest korda mõõdeti indeksis Omniva tegevust kontserniüleselt - see tähendab kõigis kolmes Balti riigis.

Omniva kestlikkuse valdkonna juhi Mirjam Suurekivi hinnangul näitab käesolev tunnustus Omniva pühendumust vastutustundlikule äritegevusele ja jätkusuutlikkusele, kuhu on viimastel aastatel tugevalt ja järjepidevalt panustatud. “Tulemused näitavad selgelt, et oleme teinud suure arenguhüppe ja Omniva tulemused on tugevalt üle keskmise kõikides hinnatud kategooriates.” Suurekivi lisas, et veondus ja laondus on kestlikkust silmas pidades nüansirohked ja keerukad sektorid, mistõttu tasub olla uhke, et Omniva tulemused on ka seal tublisti üle keskmise. “Arenguruumi on loomulikult veel,” on Omniva kestlikkuse valdkonna juht veendunud.

Vastutustundliku ettevõtluse indeksi metoodika on koostatud koostöös rahvusvaheliste ekspertidega, järgides ÜRO Global Compact’i põhimõtteid, ESG hindamisraamistikke ning ÜRO kestliku arengu eesmärke. Indeksi täitmisel vastavad organisatsioonid küsimusele kolmes kategoorias:

valitsemine – 40% tulemusest;
kliima ja keskkond – 30% tulemusest;
ühiskond ja sotsiaalne keskkond – 30% tulemusest;

Omniva tegevjuht Mart Mägi tõdes, et kestlikkus on Omniva visiooni ja äristrateegiasse selgelt sisse kirjutatud. “Omniva liigub täiskäigul paki- ja logistikaäri suunanäitajana mitmetel turgudel. See tähendab aga ka ettevõttesisest muutust, et saaksime oma töötajatele, klientidele, koostööpartneritele ja keskkonnale hea partner olla. Käesolev tunnustus näitab, et liigume väga õiges suunas.”

Lisainfo: https://csr.ee/uudised/vastutustundliku-ettevotluse-indeks-2024-tulemused/

Omniva (AS Eesti Post) on Eesti riigile kuuluv äriühing, mille põhitegevusala on logistika- (paki- ja postiteenuste) ning digi- ja rahvusvahelise transiiditeenuste osutamine. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse pakkumine vastavalt Läti ja Leedu turul. UAB Omniva LT Sorting on asutatud uue logistikakeskuse rajamiseks Kaunasesse. OÜ Picapac põhitegevus on pakiautomaatide tehnoloogiliste lahenduste arendamine ning personaalse pakiautomaadi teenuse osutamine. OÜ Finbite põhitegevus on infoäri teenuste osutamine (e-arved).

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616