26.10
2023

Omniva abiga jõudis koolidest ja lasteaedadest loomaaeda ligi 4 tonni köögivilju

Sel aastal osales kõrvitsate kogumiskampaanias 35 kooli ja lasteaeda üle Eesti, paljud neist said tänu Omnivale saata aiasaadused loomaaia asukatele tasuta. 

„Sügisesest köögiviljakorjest on saanud vahva iga-aastane traditsioon, milles rõõmuga kaasa lööme,” ütles Omniva Eesti maajuht Kristi Unt. „On tore on näha, et laste ja noorte huvi ettevõtmise vastu on suur – kogusime sel korral kokku ligi 4000 kilogrammi köögivilju,“ võttis Unt aktsiooni numbrites kokku.

Kõrvitsate kogumiskampaania algas tänavu 28. augustil ning kahe kuu jooksul annetati loomadele kokku 10125 kg kõrvitsaid ja 3780 kg aedvilju ja tammetõrusid. Lasteaia- ja koolilaste poolt saadeti ning toodi ka ise kohale kokku 3605 kg kõrvitsaid, 900 kg teisi aiasaaduseid ja 300 kg tammetõrusid. Eraisikud ja ettevõtted tõid loomaaeda 6520 kg kõrvitsaid ja 2580 kg aedvilju. 

Tallinna loomaaed tänab kõiki, kes on tänavuse kampaania käigus annetanud loomadele aedvilju ja tammetõrusid. Iga kogus on tähtis ja kampaania käigus kogutud kõrvitsad ja teised aiasaadused toovad rõõmu ja maiustamist loomaaia asukatele veel mitmeks kuuks. 

Kõrvitsapidu laupäeval, 28. oktoobril

Tähistamaks tänavuse kõrvitsate kogumiskampaania lõppu, peetakse Tallinna loomaaias juba sel laupäeval suurejoonelist kõrvitsapidu. Loomaaia sõpru oodatakse uudistama, millised loomad aasta jooksul kõige rohkem kõrvitsaid söövad ning osa võtma erinevates mängudes. Loomade toidulaua ja elukeskkonna rikastamise kohta jagavad oma teadmisi ning põnevaid lugusid loomaaia loodusharidustöötajad Heiko Kruusi, Jana Kilter ja Helina Raja.

Loe kõrvitsapeo kohta lähemalt Tallinna loomaaia koduleheküljelt

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616