12.01
2024

Eesti e-poodidest kaupa tellivate inimeste hulk kasvab kiiresti

Omniva Baltikumi logistika- ja kullervõrgu juhi Kristi Undi sõnul algas Omniva jaoks kiireim aeg Musta Reedega novembris, kui pakimahud tõusid, kuid üle-eelmise aastaga võrreldes jäid need püsivalt kõrgemale tasemele kuni pühade lõpuni. 2022. aasta advendiaega iseloomustas mahtude kõikumine nädalate lõikes.
2023. aasta lõpus võis märgata siinsete inimeste käitumise muutust - kui varasemalt osteldi rohkem rahvusvaheliste ostupühade ajal, siis nüüd jälgiti pigem kodumaiste e-poodide kampaaniaid ja sooduspakkumisi.” Undi sõnul olid sel aastal Omniva pakimahud E-smaspäeva ajal esmakordselt suuremad kui Black Friday ajal. See on kindlasti kasulik Eesti majandusele, kui rohkem oste sooritatakse Eesti e-poodidest,” lisas ta.

E-kaubanduse kasvu kommenteerides ütles Unt ka, et e-poodidest ja suurtest e-kaubamajadest ostmine on siinsete inimeste seas jätkuvalt populaarne ning arvestades teenuse mugavust nii ostu sooritamisel kui ka kauba tagastamisel, loobuvad inimesed pigem kaubanduskeskuste külastamisest kui e-poodlemisest.
Möödunud pühade ajal oli Baltikumi-üleselt kõige suurem Omniva pakiautomaatide täituvus Leedus, kuid ühtlaselt kõrge ka Lätis ja Eestis. Riiklik logistikaettevõte valmistus aastalõpu suurteks mahtudeks juba suve lõpus, kui vaadati üle pakiautomaatide võrgustik ja teenindamisvõimekus. Kuna pakimahud vastasid prognoositule, töötas Omniva logistika- ja kullervõrgu juhi hinnangul ettevõtte plaan pakkide kiireks kohaletoimetamiseks väga hästi. 
Omnival eeliseks on lisaks suurimale pakiautomaatide võrgustikule võimekus suuremate koguste korral pakkuda klientidele pakkide kättesaamist ka postkontoritest või maapiirkondades postikullerite abil. Oleme kindlad, et sellel aastal ei tajunud kliendid pakkide kättesaamisel erinevust jõuluperioodi ja aasta alguse vahel, sest pakid jõudsid klientideni praktiliselt sama kiiresti.
Kirju ja postkaarte saadeti võrreldes varasema aastaga ligi 10% vähem, kuid ettevõtte üleskutsel Jõuluvanale kirjutanud ja ka vastuse saanud Eesti lapsi oli pea 1400. “See on tore, et kirja kirjutamise traditsioon püsib ja ka digiajastul on lapsed valmis Jõuluvanale käsitsi kirju kirjutama,” tõdes Unt.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616