01.12
2023

Postikullerite palve: palun puhastage postkastid ja nende ümbrus lumest

Lumesajuste ilmade taustal on Omniva postikulleritel palve majaomanikele: selleks, et kuller saaks tellitud väljaanded ning kirjad postkasti tuua, on oluline, et ta pääseks postkastini, ehk palun hoolitsege oma postkastide ümbruse ja sinna viivate teede eest.

Korrektselt hooldatud ning nähtav ja ligipääsetav postkast lihtsustab oluliselt postikullerite tööd ning võimaldab neil saadetised kiiremini tellijateni toimetada.

Põhiliseks probleemiks õues asuvate postkastide osas on nende ette kuhjunud lumehanged ja neid blokeerivad lumevallid, samuti kinni külmunud kaaned ja uksed, aga ka jäätunud lukud. Korterite trepikodades asuvate postkastide kasutamist raskendavad sinna ette laotud kelgud, suusad, lapsevankrid jms. Kui postikuller kulutab iga postkasti juures kelguvirna ümber ladumisele, hangedes sumpamisele või luku ja luugiga maadlemisele täiendava minuti, tähendab see lõpuks postikanderingi pikenemist tundide võrra ja posti hilisemat jõudmist saajani.

Lisaks füüsiliste takistuste eemaldamisele postkastide eest on ka oluline, et nendeni viiv tee oleks turvaliselt läbitav. Ligi tuhandet postkasti teenindav postikuller ei püsi kaua tervena, kui tee postkastide juurde on jäine või lume alla mattunud. Libedusest põhjustatud traumasid tuleb kahjuks postikulleritel ette igal aastal ning kui trauma tõttu on postikuller sunnitud töölt eemal viibima, toob see endaga kaasa jällegi saadetiste pikema ooteaja.

Samuti on postikullerite ja kõigi teiste jalgsi liiklejate turvalisuse nimel oluline eemaldada majakatustelt ohtlikuks muutunud jääpurikad.

Omavalitsuste tähtis roll

Lisaks maja- või korterielanikele on ka kohalikel omavalitsustel ja teede hooldajatel oluline roll kiire postikande tagamisel. Paraku näevad varahommikuti liiklevad postikullerid tihti, et talvel on suure lume, kiilasjää või kevadel ka sula tõttu osad teed läbimatud. 

Sarnaselt postkastidele tuleb lume- ja jäävabana hoida ka kirjakastide ning pakiautomaatide ümbrus. Lumevalli mattunud kirjakasti ei saa inimesed kirju postitada ning kulleritel on keerukas neid sealt kätte saada. Ka pakiatomaati on keeruline lumevalli tagant kasutada. Samas on just pühade eel oluline, et inimesed oma saadetised pakiautomaadist kiiresti välja võtta saaksid, et teha ruumi teiste pakkidele.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616