06.11
2023

Mündikorje: Omniva Järve ja Kvartali postkontorites on nüüd iseteeninduslikud mündilugemismasinad

Eesti Panga ja Omniva miljoni mündi korje kampaania vastu on inimeste huvi olnud äärmiselt suur. Poolteist kuud kestnud mündikorje jooksul on kokku kogutud enam kui 2,6 miljonit münti. Nüüd on Omniva Järve ja Kvartali postkontorites iseteeninduslikud mündilugemismasinad.

Omniva postkontorites Tallinnas Järve keskuses ja Tartus Kvartali keskuses on poolteist kuud kestnud mündikorje jooksul kokku kogutud 2,6 miljonit münti, millest 1-sendiseid on olnud 816 000 ning 2-sendiseid 855 000.

“Jätkusuutlikkus on Omniva jaoks väga südamelähedane teema, seetõttu on väga rõõmustav, et kampaania on inimesi kõnetanud ja kodudes seisvaid münte on soovitud nii hoogsalt ringlusse tagasi tuua,” sõnas Siim Tammesalu, Omniva jaekanali kliendikogemuse juht.

“Selleks, et saaksime koos Eesti Pangaga katsetada erinevaid müntide tagastamise võimalusi, on nüüd nii Tallinnas Järve keskuse postkontoris kui ka Tartus Kvartali keskuse postkontoris kasutusel iseteeninduslikud mündilugemismasinad,” rääkis Tammesalu. “Neid saab iga klient ise kasutada – mündid tuleb masinasse valada ning kui masin on müntide lugemise lõpetanud, saab klient kviitungi, millega saab pöörduda klienditeenindaja poole.”

Müntide vahetamisele rakendub teenustasu 5% vahetatavast summast. Kui vahetatavast summast vähemalt 50% ulatuses tasutakse postkontoris Omniva toodete või teenuste eest, ei pea teenustasu maksma.

Münte saab Omniva kahes postkontoris vahetada kuni aasta lõpuni.

Kampaania fookus on 1- ja 2-sendistel müntidel, mida Eesti Pank väljastab aastas umbes kahe veoauto koorma jagu. Neid münte saavad inimesed küll vahetusrahana poest, kuid ise maksavad nendega harva, mistõttu jääb nende müntide kasutus tihti ühekordseks ning tagasi ringlusse jõuab neid vähe.

Septembris alanud Eesti Panga ja Omniva ühise kampaania raames said inimesed Tallinna Järve ja Tartu Kvartali postkontoris teenustasuta vahetada kõiki enda kätte kogunenud euromünte. Tasuta kampaania kestis kindla eesmärgini: kuni kogutud oli miljon münti. See eesmärk saavutati edukalt kümne päevaga.

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616