30.04
2024

Omniva majandustulemused peegeldasid sektori ja majanduse hetkesisu

Omniva kontserni müügitulu oli 2024. aasta esimeses kvartalis kokku 31,9 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3% võrra suurem. Kolme kuuga toimetas Omniva Baltikumis kohale kokku ligi 8 miljonit pakki. Pakkide maht kasvas aastaga 3%.

Kontserni 2024. aasta esimese kvartali müügitulust 39 protsenti tuli klientidelt, kes asuvad Eestis, 16 protsenti Leedust, 12 protsenti Lätist ja 33 protsenti teistest riikidest. Müügitulust üha suurem osa tuleb just väljastpoolt Eestit. Universaalne postiteenus moodustas käibest ainult 8 protsenti. Äritulud kokku olid 33,6 miljonit eurot (2023 I kv: 31,6 miljonit eurot), kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 6 protsenti. Kontserni ärikahjum oli 0,9 miljonit eurot (2023 I kv: ärikahjum 0,2 miljonit eurot). Kontserni maksudejärgseks puhaskahjumiks kujunes esimeses kvartalis ligi 1 miljon eurot.

Kontserni äritulemust mõjutab tugevnev konkurents Baltikumis, mis on survestanud mahtude kasvutempot ja seab piirid müügihindade korrigeerimisvõimalusele. Samal ajal on aastaga oluliselt kasvanud sisendhinnad ja palgatasemed. Ka kahjumliku universaalse postiteenuse ja perioodika kojukande osutamine hoiab Omniva kasumit jätkuva surve all.

Omniva juhatuse esimees Mart Mägi: “Meie selge eesmärk on tagada jätkuvalt kõrge kvaliteet oma teenuste pakkumisel, samas tõsta organisatsiooni efektiivsust märkimisväärselt. Selle saavutamiseks oleme juba pidanud vähendama meeskonda rohkem kui 160 inimese võrra üle Baltikumi ja automatiseerima jõuliste sammudega oma põhi- ja tugiprotsesse. Tugeva tiimi toel oleme kasvatanud oma rahvusvahelist äri ajal, mil koduturg vaevleb majanduslangusega. Usume, et juba rakendatud efektiivsusmeetmed ning jätkuv e-kaubanduse kasv võimaldavad meil tagada aastaplaanide realiseerumise tervikuna.”

Omniva suuremad tegevused esimeses kvartalis

Alates jaanuari keskpaigast avanes Omniva pakiautomaatide võrgustik kõikidele DHL Expressi klientidele, kellel on seejärel võimalik oma pakid Omniva pakiautomaati suunata. Uus teenus põhineb Omniva arendatud platvormil, mis võimaldab kuller- ja logistikaettevõtetel integreerida oma teenused Omniva pakiautomaatide avatud võrku. Omnival on Balti riikides suurim pakiautomaatide võrgustik, mida kasutades saavad teised vedajad lihtsustada pakkide kättetoimetamist ja vähendada tarneaegu.

Esimeses kvartalis läksid kõik Omniva 1237 pakiautomaati Baltikumis üle ka uuele ja kasutajasõbralikumale kasutajaliidesele, mis lihtsustab oluliselt paki saatmist. Samuti jõudsid viimasesse faasi kaks suurprojekti – liikumine uuele majandustarkvarale ning perioodika andmebaasi süstematiseerimine, mis mõlemad annavad olulise panuse ettevõtte teenuste ja klienditoe edendamisele.

Kestlikkuse- ja kogukonnaprojektidest saab esimeses kvartalis välja tuua kampaania koostöös Uuskasutuskeskuse ja Yaga müügiplatvormiga. Märtsis said kõik soovijad oma seisma jäänud rõivad ja muud olmetooted Omniva pakiautomaatidest tasuta Uuskasutuskeskusse saata. Yaga teise ringi müügiplatvormil oli kampaania raames Omnivaga transport senisest odavam, pakkudes teiste teenuse-pakkujatega võrreldes kõige madalamat hinda. Lätis ja Leedus toimus sealsete koostööpartneritega kampaania samaaegselt Eestiga.

2024. aasta I kvartali konsolideeritud vahearuanne on avaldatud Omniva kodulehel.
 
Omniva (AS Eesti Post) on Eesti riigile kuuluv äriühing, mille põhitegevusala on logistika- (paki- ja postiteenuste) ning digi- ja rahvusvahelise transiiditeenuste osutamine. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse pakkumine vastavalt Läti ja Leedu turul. UAB Omniva LT Sorting on asutatud uue logistikakeskuse rajamiseks Kaunasesse. OÜ Picapac põhitegevus on pakiautomaatide tehnoloogiliste lahenduste arendamine ning personaalse pakiautomaadi teenuse osutamine. OÜ Finbite põhitegevus on infoäri teenuste osutamine (e-arved)

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616