03.01
2024

2024. aastal jõuab müügile 20 erinevat postmarki

Omniva postkontorites ja e-poes tulevad käesoleval aastal müügile 20 erinevat postmarki, millest mitu on pühendatud olulistele rahvusvahelisel sündmusele nagu näiteks Pariisi suveolümpiamängud või Euroopa kultuuripealinn. Eesti ja eestlaste jaoks olulisi verstaposte märgivad veel mitmed postmargid. 

Omniva postmarkide juhi Marili Tammaru sõnul tuleb 2024. rikkalik margiaasta, sest teemade valik on lai ja mitmekesine, kajastades nii Eesti kui ka maailma olulisi sündmusi ning väärtustades siinset kunsti, kultuuri ja loodust. 

Eesti ajalugu ja kultuur on esindatud mitmete märkimisväärsete isikute ja sündmustega. Näiteks on tänasest müügil Ülo Vinteri 100. sünniaastapäeva mark ning juba veebruaris jõuab postkontoritesse ka Konstantin Pätsi 150. sünniaastat märkiv postmark. Samuti tuletatakse uue postmargiga meelde 100 aasta möödumist esimese elektrirongi väljumisest Eestis ning tähistatakse siinse ringhäälingu algust 100 aastat tagasi,” ütles Tammaru. 

Lisaks on esindatud mitmeid temaatilised margid, mis puudutavad loodust, kunsti ja kultuurilist mitmekesisust. Uutelt markidelt leiab teiste seas tammepuu, Rannapungerja tuletorni, Lennuki laeva, rukkileiva ja aasta linnu - käo.  

2024. aasta postmarkide plaaniga saab tutvuda siin: https://pood.omniva.ee/et/86-2024-postmarkide-plaan 

“Lõppenud aastal olid ige populaarsemad teemamargid, millel oli kujutatud suitsusauna, aasta lindu, maakondi, Sipsikut ja Soome astumist NATO-sse. Samuti jõudis müügile seni kõige pikem postmark (14 cm), millel kujutatud Bernt Notke “Surmatantsu,” võttis Omniva postmarkide juht 2023. margiaasta kokku. 

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616