09.11
2023

Õdede Liit saab täna 100-aastaseks – müügile jõuab eriline postmark

Tänasest on Omniva postkontorites ja e-poes müügil Eesti Õdede Liidu 100. tegutsemisaastat märkiv postmark, millel on kujutatud liidu uut südamekujulist logo. Margi kujundanud disaineri Triin Heimanni sõnul sümboliseerib see puhtust, mõistmist, üksteise eest hoolitsemist ja pidevat arengut paremate lahenduste suunas. 

„Õendus on viimase sajandi jooksul tohutult arenenud. Õed on jõudnud tervishoiukõrgkoolidesse, doktoriõppesse, haiglate juhatustesse ja otsustuskogudesse ja nad muudavad maailma, aidates ennetada haiguseid ning toetades inimesi tervise taastumisel. Pingutame iga päev Eesti inimeste tervise nimel, mistõttu on meil hea meel, et Eesti Õdede Liidu väärikat verstaposti tähistab uus postmark ja meie tegevus jõuab seeläbi ehk rohkemate inimesteni,“ ütles Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus. 

Uus mark maksab 1,30 eurot ja sobib riigisiseseks saatmiseks. Marke on trükitud kokku 18 000 trükikojas Vaba Maa ja postmark ning esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris Tallinnas. 

2023. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks olulisi teemasid ja väärikaid sündmusi meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte. 

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616