11.04
2023

Omniva hakkab postmarke trükkima vastutustundliku metsanduse märgisega paberile

Omniva hakkab postmarke trükkima paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. 

„Omniva annab aastas välja paarkümmend postimarki, mille tiraažid on vahemikus 20 000 - 50 000. Keskmiselt kulub ühele tiraažile paarkümmend kilogrammi paberit. Edaspidi on selleks paber, mille tootmisel on kasutatud puitu jätkusuutlikult majandatud metsadest. Nii saame läbi paremini hoitud keskkonna ja vastutustundliku tootmisahela luua suurema väärtuse iga postmargi ilmumisega,“ ütles Omniva juhatuse esimees Mart Mägi.  

 FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest, kus on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte, tagades väärtusliku metsaressurssi kasutamise maksimaalselt ja vähendades survet raiuda rohkem puid.

"Mul on äärmiselt hea meel, et üha rohkem kliente kasutavad trükistel FSC märgistust. Selle tulemusena annavad tarbijad kindla suunise seda teha ka nendele tootjatele, kes veel ei järgi jätkusuutlikku metsamajandamise põhimõtteid. Trükikojale annab FSC sertifikaat võimaluse pakkuda klientidele, kes hoolivad keskkonnast ning on keskkonnateadlikud, võimalust toota oma trükised loodussäästlikust toorainest toodetud puidust, " ütles AS Vaba Maa juhatuse liige Jaan Vainult.

Forest Stewardship Council® on rahvusvaheline, sõltumatu ja valitsusväline mittetulundusühing, mille asutasid keskkonna- ja ühiskondlike organisatsioonide esindajad, metsaomanikud ja puidutöötlejad kogu maailmast. Eesmärk on edendada keskkonnasäästlikku, sotsiaalselt kasulikku ja majanduslikult elujõulist metsamajandust kogu maailmas (https://ee.fsc.org/ee-et/mis-on-fsc). 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616