08.12
2023

EOK 100. tegutsemisaasta puhul jõudis müügile uus postmark

Omniva postkontorites ja e-poes on tänasest müügil Eesti Olümpiakomitee juubelile pühendatud postmark, millel on kujutatud spordiorganisatsiooni logo ja senise tegutsemisaja daatumid. Margiplokilt leiab kõikide 25 Eesti olümpiavõitja nimed viimase 100 aasta jooksul.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on mark pühendatud kõikidele eestimaalastele, kellele sport ja liikumine südamelähedane. „Meil on väga hea meel, et Eesti Olümpiakomitee pidupäeva saab tähistada väärikalt. See postmark on tunnustus spordile ja kõigile spordiga tegelevatele inimestele. Samuti näitab see spordi ja olümpiamängude tähtsust Eesti ja eestlaste jaoks. Palju õnne meile kõigile!“

Margi kujundas Triin Heimann, kelle sõnul on uuel margil ja margiplokid esindatud kõik Eesti olümpialiikumise klassikalised sümbolid, milleta oleks olnud võimatu käesolevat marki kujundada. „Kuldsed ringid sinisel taustal sümboliseerivad nii EOK 100 aasta tähistamist ja ka üldisemalt erinevate spordialade ning sportimisega seotud ringe,” ütles Heimann.

Margiplokke on trükitud kokku 6 000 trükikojas Vaba Maa ja postmark ning esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris Tallinnas. Uus mark maksab 6,60 eurot.

2023. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks olulisi teemasid ja väärikaid sündmusi meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616