21.02
2022

HOIATUS! Petturid kutsuvad Omniva nimel osalema iPhone telefonikampaanias ja tasuma tollitasu

Mitmed inimesed on teavitanud, et Omniva nimel soovitakse raha välja petta. Pettusena kutsutakse telefoni teel saadetava sõnumiga osalema libakampaanias. Selles viidatakse Omniva sünnipäeva puhul toimuvale loosimisele, mille võitja saab auhinnaks Apple iPhone 13 PRO. Teisel juhul saadetakse email, kus saajat informeeritakse paki saamisest, mille eest tuleks vormistada tollitasu summas 2,25 eurot! Emaili pealkirjaks on märgitud „makse probleem“. Omniva pole nende sõnumitega seotud ja kutsub kliente üles tähelepanelikkusele ning palub kirjadele mitte reageerida.
 
Omniva palub hoolega jälgida, milliselt meiliaadressilt teade või mobiilisõnum saabub. Igasugusesse teatesse, mis palub oma sisus tasuda tollitasu teadmata/tundmatu paki eest, tuleb suhtuda skeptiliselt. Vähimagi kahtluse korral saab kontrollida saadetud info autentsust Omniva infotelefonil 661 6616.
 
Millele tasub tähelepanu pöörata?
Vaata, milliselt aadressilt antud teade saabub. Kui tegemist on võõrapärase aadressiga, siis tuleks kindlasti selle avamisest või linkidel klikkimisest hoiduda. Omniva korrektseks domeeniks on "omniva.ee" ning õiged kirjad saabuvad meiliaadressilt lõpuga @omniva.ee. Tihti levivad libateadetega koos ka korrektselt kasutatud ettevõtte logod, mis peaks kogenematu veebikülastaja silmis usaldusväärsust tõstma. Samuti kasutatakse näiliselt korrektseks maskeeritud linke.   
Petuskeemide osas tasub tähelepanelik olla ka teiste kullerfirmade klientidel. On tõenäoline, et analoogne petuskeem on liikumas ka teiste kullerfirmade kohta, kus samuti teatatakse paki kohale jõudmisest ning palutakse makse tasumiseks / kinnitamiseks vajutada lisatud lingile. 

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616