01.03
2024

Õpilastööde võistlus kutsub noori uurima Eesti posti minevikku

Omniva, Eesti Rahva Muuseum ja MTÜ MareBalticum kutsuvad kõiki 5.-12. klassi õpilasi avastama postisaadetiste ajaloolisi lugusid õpilastööde võistlusel "Ühe saadetise lugu". Osalemiseks tuleb leida kas kaasaegne või vanem kiri, postkaart või ümbrik, millel olevaid märke, templeid ja tekste uurides panna kokku terviklik uurimustöö.

Filateelianäituse Mare Balticum 2024 peakorraldaja Oliver Hanschmidti sõnul on võistluse eesmärgiks tekitada noortes huvi postiajaloo vastu ja tunda seeläbi avastamisrõõmu oma leidudest ja loodavatest seostest. “Postmargid, -kaardid ja muu filateelia on tihti oma aja peeglid ja ka kunstiteosed, millel on oma kontekst ja kus põimuvad erinevad lood. Uurimist ja avastamist on kindlasti palju! Loodame saada huvitavaid, erilisi ning kaasakiskuvaid uurimistöid, mis avavad ukse Eesti posti minevikku,” lisas Hanschmidt.

Töö peab sisaldama fotot saadetise mõlemast küljest ning lisada võib suurendatult pilte mõnest detailist. Võistlustööd tuleb esitada digitaalselt PDF-formaadis. Esitamine avatakse märtsis ning töid oodatakse kuni 5. maini 2024.

Võitjad kuulutatakse välja 1. juunil 2024 ning parimad tööd eksponeeritakse 26.-28. juulil rahvusvahelisel filateelianäitusel Mare Balticum 2024 ning premeeritakse auhindadega.

Peaauhinnaks on personaalne tuur Eesti Rahva Muuseumis postiajaloo koguhoidjaga ning lõõgastav puhkus VSpa külastusega. Lisaks loositakse välja erinevaid lisaauhindu kõigi osalejate vahel.

 
Võistlustööd saab esitada lehel: https://marebalticum.ee/postilugu/ täites esitamisvorm.

Kontakt:
MTÜ MareBalticum [email protected]
 
Illustreerivad fotod: https://bit.ly/3uJeFYZ

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616