15.03
2021

Postkontoris võiks klient füüsilist järjekorda vältida

Postkontoris võiks klient füüsilist järjekorda vältida
 
Eesti Posti 15 suuremas postkontoris on kasutusel QR-koodil põhinevad järjekorramasinad, mis said pakirohkel jõuluperioodil klientidelt väga palju positiivset tagasisidet. Süsteemi abil saab klient võtta järjekorranumbri oma mobiiltelefoni ekraanile, piisab oma telefoniga QR-koodi skaneerimisest ja järjekorra number ilmub telefoni ekraanile. Tegu on kontaktivaba lahendusega ja klient ei puutu kokku avalike pindadega.
 
Omniva postiasutuste võrgu juht Eve Vuks kutsub inimesi praegusel ajal kontakte vähendama. „Selleks, et viiruse levikule piir panna peame kõik vähendama kontakte nii palju kui võimalik. Seetõttu tuleks ka postiasutuse külastus ette võtta vaid äärmisel vajadusel,“ selgitas Vuks. „Kui see on siiski hädavajalik, siis palume klientidel hoida distantsi, kanda maski ning võtta võimalusel järjekorranumber kontaktivabalt oma mobiili. Nii ei pea klient ootama füüsilises järjekorras.“
 
QR-koodil põhinev järjekorralahendus on hetkel kasutusel 15 postkontoris üle eesti – neist kümme Tallinnas, neli Tartus ja üks Rakveres. „Arvestades tänast olukorda, on kontaktivaba järjekorranumber suurepärane lahendus, sest klient ei pea järjekorranumbri võtmiseks isegi postkontoris olema, vaid saab seda teha telefoni kaudu kodus, toidupoe kassasabas või teel postkontorisse,“ lisas Vuks. 
 
Vuksi sõnul võivad pikemad ooteajad esineda üldiselt argipäeva pärastlõunal ja õhtul. Nendel aegadel palutakse arvestada klientidel pikemate ooteaegadega ning kasutada QR-koodil põhinevat järjekorranumbrit. QR-koodil põhinev kontaktivaba järjekorrasüsteem on kasutusel järgmistes postkontorites (oma järjekorranumber on võimalik virtuaalselt võtta järgmistelt URL’idelt):
 
 
TALLINN:
Pirita postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Viimsi postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Arsenali postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Finest postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Järve postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/9
Kristiine postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/11
Lasnamäe Centrumi postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/2
Mustika postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/10
Pallasti postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/1
 
TARTU:
Eedeni postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Ringtee Tartu postkontor: https://jarjekord.post.ee/branches/6
Lõunakeskus postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
Kvartali postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)
 
RAKVERE:
Rakvere postkontor (QR-piletisüsteem kehtis maikuu lõpuni)

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616