27.07
2024

Ilmus postmark Rannapungerja tuletorniga

Rannapungerja tuletorn saab tänavu 90-aastaseks ning selle tähistamiseks andsime välja postmargi tuletorni kujutisega.
 
Postmargi kujundas kunstnik-marinist Roman Matkiewicz. Postmarke trükiti trükikojas Vaba Maa 18 000, ühe margi hind on 1.30. Tegemist on tuletornide margisarja järjekorras 35. väljaandega.
 
Margi ilmumise puhul on valminud ka teemakohane eriümbrik ja maksimumkaart, lisaks on Tallinna Kaubamaja postkontoris ilmumispäeval kasutusel esimese päeva tempel. Marki, eriümbrikut ja maksimumkaarti saab osta ka Omniva e-poest.
 
Rannapungerja tuletorn asub Ida-Virumaal Alutaguse vallas Peipsi järve põhjarannikul Rannapungerja jõesuudme paremal kaldal, olles järvel sõitjatele abiks orienteerumisel ja hoiatades madalike eest. Tegu on Peipsiäärse ühe vanima järjepidevalt tegutsenud tuletorniga.
 
1923. aastal ehitati Rannapungerja kaldale esimene puidust tulepaak, ent uus, raudbetoonist tuletorn ehitati sinna 1934. aastal.
 
Tuletorn rekonstrueeriti 2021. aastal, siis lisati ka prožektoritega välivalgustus. Tuletorni jalamile rajatud ja puitlaudisega kaetud vaateplatvormilt avaneb kaunis vaade Peipsi järvele ja rannamaastikule. Lisaks korraldatakse tuletorni lähedal juba traditsiooniks saanud igasuvist Tuletorni kontserti.
 

 



 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616